Meer resultaten voor doopsel

 
doopsel
 
Doopsel.
Ben je kerkelijk gehuwd of niet, de wil om je kind in de geest van Christus op te voeden, volstaat. Het doopsel is mogelijk ook aanleiding om dieper na te denken over eigen geloof of ongeloof en de banden met de parochiegemeenschap opnieuw aan te halen. Bij een doopsel horen getuigen, de meter en/of de peter.
doopsel.
Rond lichtmis nodigen wij alle families uit die het voorbije jaar een kind lieten dopen voor een sfeervolle Lichtmisviering met kinderzegen, gevolgd door een pannenkoekenfestijn. Je krijgt ook het aandenken aan het doopsel van je kind dan mee naar huis.
Parochiefederatie Berlaar Doopsel.
Het doopsel zegt ook, in die krachtige symbolen van water en licht, dat het kwaad en de dood niet zullen overwinnen, maar dat het leven sterker is dan de dood. Voor de eerste christenen was dat de ultieme betekenis van het doopsel: met Jezus sterven én verrijzen.
Doopsel parochiesedegem.be.
Een heel boeiende website over het doopsel op Nieuw Kerknet vind je hier. Wens je een afschrift van de doopakte uit de registers van onze parochies, dan kan je een aanvraag richten via jouw parochie of contact opnemen met de pastorie.
Het doopsel van kinderen: beleidsvisie en materialen CCV.
U bent hier: home materiaal Het doopsel van kinderen: beleidsvisie en materialen. Het doopsel van kinderen: beleidsvisie en materialen. Concrete werkmodellen voorbereiding doopsel.pdf. Het doopsel in een zondagse eucharistieviering.pdf. Toelichting bij het boekje Ik word gedoopt'.pdf.' Homiletische suggesties bij het doopsel.pdf.
doopsel Rumbeke.
Communie aan huis. Kerk in Roeselare Rumbeke vieren doopsel. Proficiat met de geboorte van je dochter of zoon! Als je de komst van dit kind ervaart als een kostbaar Gods geschenk, als je God daarvoor wil danken, als je Zijn zegen wil vragen over haar/zijn verdere levensweg.,
Doopsel Parochie Lede Wichelen.
Op het programma: korte kennismaking met elkaar; uitleg rond de betekenis en symboliek van het doopsel zelf en het verloop van de doopviering, eerste afspraken rond de eigenlijke viering en het boekje, en de verwachtingen die we daarbij hebben naar de ouders toe.
Doopsel Parochie in Buggenhout-Lebbeke.
We zeggen ja tegen het leven in Christus en treden in de kerkgemeenschap, maar er klinkt ook een krachtig neen tegen de zonde en de machten van het kwaad. In het doopsel worden we bevrijd van alle zonden opdat we deel zouden krijgen aan Gods eigen wezen 2 P 1, 4.
Doopsel Kerk in Geraardsbergen.
Door het doopsel opgenomen worden in de gemeenschap. Het doopsel is het eerste sacrament, door het doopsel word je met Jezus herboren als iemand die bereid is als christen te groeien en te leven. Vaak maken ouders deze keuze voor hun pasgeboren kindje, maar ook op latere leeftijd kan men zelf kiezen om gedoopt te worden.
Doopsel Scherpenheuvel.
Dit kan uiteraard en ook hiervoor worden de nodige afspraken gemaakt met de pastoor. Volwassenen die het doopsel wensen te ontvangen, spreken hierover eerst met de pastoor die hen een weg zal aanreiken van catechese en voorbereiding op doopsel, vormsel en eucharistie.
Het sacrament van het doopsel deel 1 Kerknet.
Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door hen te dopen in de naam van de Vader en de Zoon en de heilige Geest. Het Doopsel behoort samen met het Vormsel en de Eucharistie tot de initiatiesacramenten van de Katholiek Kerk.
Doopsel.
Ouders die hun kindje willen laten dopen, nodigen we uit om in voorbereiding op het doopsel één ontmoetingsavond mee te maken. Zo'n' avond is een ideale gelegenheid om met andere ouders kennis te maken en ervaringen uit te wisselen. Er wordt op een boeiende manier informatie gegeven over de betekenis van het doopsel.

Contacteer ons